A War Thunder harci szimulátor repülőgépes játékának bemutatása

warthunder-ingyenes-repulo-szimulator.jpg

Ebben az írásban a War Thunder tankos és repülős játékról írok, ami a World of Warplanes ellenlábasa, igaz teljesen más oldalról közelíti meg azt. A fejlesztése, 2009-ben kezdődött és a World of Planes nevet viselte.

Aki még nem használta ezt a repülőszimulátort, annak érdemes először az oktatáson végigmennie. Ezeknek a leckék végeztével igen nagy tudásanyagot szerezhetünk, amit a játékban tudunk kamatoztatni. Olyan alap dolgokat tanulhatunk meg, mint a le- és felszállás, dugóhúzó, torpedótámadás, bombázás, iskolakör felépítése és még rengeteg egyéb hasznos dolgot. Ezt követően kezdődhetnek az éles bevetések.
Az időjárás is változatossá teszik a War Thunder játékot, mert repülhetünk napsütésben, vagy éppen zuhogó esőben.

warthunder-ingyenes-repulo-szimulator3.jpg Szintén a kezdők számára javasolt az egyszemélyes játék, amit Dinamikus kampány néven találhatunk meg. Igaz, itt nem találjuk meg az összes küldetést a kezdéshez és a tanuláshoz tökéletesek. A feladatok teljesítéséért itt már pénzt is kapunk. Aki már kinőtte ezt a kategóriát, az továbbléphet a következő szintre, ahol komolyabb feladatokat kapunk.

Háromféle kategória vár ránk, az egyszerűbbtől, a valós szimulátorig. Az első az Arcade Battle. Itt egyből a levegőben találjuk magunkat, nem kell a le és felszállással bajlódni. Az egész játékmenet a légi csatákra van kiélezve. Más feladatunk nincs is, mint az ellenséges repülőket kilőni. Ebben nem kell olyanokkal foglalkozni, mint az üzemanyag, vagy a lőszer mennyisége, ezekből korlátlan mennyiség áll a rendelkezésünkre. Ha a repülőnket kilőnék alólunk, vagy sikerül az anyafölddel összetalálkozni, akkor sem történik nagy baj, mert egy másik vadászgépben találjuk magunkat és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

warthunder-ingyenes-repulo-szimulator2.jpg A középső kategória a Realistic Battles. Ez már sokban különbözik az előző játékmenettől. Ebben már jelentőséggel bír a repülőgép üzemanyagszintje és a lőszer mennyisége. Az utánpótlást a repülőtéren tudunk vételezni. Ha itt kilövik alólunk a repülőt, vagy lezuhanunk, egy sikertelen manőver következtében, akkor számunkra véget ért a küldetés. Azonban több XP pontot és pénzt gyűjthetünk a bevetések során.

A harmadik lehetőség, a Simulator Battle, ahol szimulátorként fog viselkedni a számítógépünk. Ehhez már komoly felkészültség és tapasztalat szükséges, itt már szinte mindenre nekünk kell odafigyelni. A repülőgépet nekünk kell felkészíteni, beállítani a légi csatákra. Ebben a módban, már csak a belső nézetes repülést élvezhetjük. A fizika törvényei és a repülőgép típus sajátosságai előtérbe kerülnek.

warthunder-ingyenes-repulo-szimulator3.jpg A fizetőeszköz a játékban a Silver Lion (ezüst oroszlán), amit a csatákban elért eredményeinktől függően kapunk. A pénzünkön tudjuk végrehajtani a fejlesztéseket és legénységek képzését. Lehetőség van aranysasokat vásárolni (valódi pénzért). Ezeknek a segítségével meggyorsíthatjuk a fejlesztéseket és hamarabb kaphatjuk meg a modernebb repülőket, sőt néhányat csak ezzel érünk el. Itt azonban érdemes megjegyezni, hogy a hét ország, az USA, Szovjetunió, Németország, Egyesült Királyság, Ausztrália, Olaszország, Japán légi ereje sok jó gépet tartalmaznak, legyen szó vadászrepülőkről, vagy a hatalmas bombázókról.

A grafika és a hangok nagyon rendben vannak, nem igazán lehet bennük kifogást találni. Összességében elmondható, hogy egy kiemelkedően jó játékot próbálhatunk ki. A War Thunder azonban elsősorban azok számára javasolt, akik értékelni tudják a valós fizikát és nem elsősorban az arcade típusú játékot keresnek.

A cikk forrása: http://repulos.jatek50ingyenesen.hu

warthunder